Bandenservice

Ondanks de toename van elektronische veiligheidssystemen zoals ESP, ABS, blijven de banden de primaire factor in het contact tussen auto en wegdek. Het functioneren van banden wordt sterk beïnvloed door de profieldiepte, uitlijning, balans, en bandendruk.Uiteraard levert een nieuwe band de beste prestaties. Nieuwe banden hebben, afhankelijk van type, tussen 7,5 en 9,0 mm profieldiepte. Naarmate de band slijt zullen die goede eigenschappen verminderen. Als automobilist zul je dat merken in kritische situaties. Met een versleten band kan de remweg op een nat wegdek gemakkelijk twee keer langer zijn dan die van een band met volledig profiel! Ook wordt de kans op aquaplaning aanzienlijk groter als de band versleten is.

De wettelijke minimale (APK) profieldiepte is voor alle personenwagenbanden in Europa 1,6 mm. Het is dus wenselijk tijdig uw banden te wisselen om kritische situaties of ongelukken te voorkomen. De banden zijn niet alleen aan slijtage onderheven, maar ook aan ouderdom. Herkenbare ouderdomsslijtage zijn o.a. droogtescheuren en verharding van het rubbercompound.

Om een gelijkmatig slijtagebeeld van uw banden te garanderen is een juiste uitlijning van uw wagen een pré. Tevens is een goede balans van de wielen belangrijk om trilling in het stuur en overmatig slijtage aan het onderstel van de wagen te voorkomen.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een bandenwissel bij Autoservice de Stollenberg?

Het wisselen van de banden duurt gemiddeld een uur. Dit is inclusief het monteren, balanceren en vervangen van de ventielen. Een wielenwissel duurt ongeveer 20 minuten. Het uitlijnen van de auto, wat aangeraden wordt bij aanschaf van nieuwe banden, kan meestal worden uitgevoerd in ongeveer 30 minuten.

Kan Autoservice de Stollenberg mijn banden opslaan?

Autoservice de Stollenberg slaat graag jouw banden op. De opgeslagen banden zijn verzekerd tegen verlies door diefstal en brand. Wil je jouw banden weer wisselen? Maak online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Hoe oud mag een band maximaal zijn?

Op elke band staat zogenoemde DOT-code vermeld. Deze code geeft de productiedatum van de band aan. Bijvoorbeeld: 2010 staat voor week 20 in het jaar 2010. Een band kan na verloop van tijd uitdrogen (na ongeveer 6-8 jaar). In de meeste gevallen, zeker bij autobanden, zal een band eerder verslijten dan uitdrogen. Wettelijk gezien (in een APK-Keuring) worden er geen eisen gesteld aan de leeftijd van een band.

Prijzen