Airco service

Tegenwoordig is airco bijna niet meer weg te denken uit de auto; jaarlijks groeit het aantal auto’s met airco nog steeds. Airconditioning zorgt er voor dat je fris en comfortabel achter het stuur zit. En met onze aircoservice houd je de airco in topconditie!

Zonder onderhoud van de airconditioning zul je binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat gebeurt natuurlijk altijd als het je niet uitkomt! Door regelmatig onderhoud aan de airco worden defecten aan de  installatie vroegtijdig  opgemerkt en verholpen. Daarnaast zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat het schadelijk koudemiddel niet verloren  kan gaan. Dit middel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan.

Veel gestelde vragen

Hoe controleer ik de staat van mijn airco?

Wij adviseren je om de staat van jouw airco te laten controleren bij een garage. Er is speciale apparatuur vereist om dit te controleren.Autoservice de Stollenberg meet de hoge en lage drukken in het aircosysteem. Daarnaast wordt getest of de airco voldoende koelt. Bij Autoservice de Stollenberg hoef je geen afspraak te maken voor een gratis aircocheck.

Hoe herken ik een minder werkende airco?

Een minder snel koelende airco of beslagen ruiten kunnen er op wijzen dat het koudemiddel in jouw airco afgenomen is. Twijfel je aan de werking van je airco, rijd dan gerust langs bij Autoservice de Stollenberg voor een gratis aircocheck.

Welk onderhoud heeft mijn airco nodig?

Een airco verliest elk jaar gemiddeld 10% koelmiddel. Na verloop van tijd merk je dit aan de verminderde koelcapaciteit. De kans bestaat echter dat het dan al te laat is. Door de afname van koudemiddel kan het zijn dat de compressor, het belangrijkste onderdeel van het aircosysteem, op een gegeven moment geen olie meer krijgt en door een gebrek aan smering kapot gaat. Een reparatie kan dan zomaar oplopen tot honderden euro’s.

Autoservice de Stollenberg adviseert iedere drie jaar een servicebeurt voor de airco uit te laten voeren. Tijdens deze servicebeurt wordt het koudemiddel bijgevuld en gerecycled. Tevens adviseertAutoservice de Stollenberg het aircosysteem jaarlijks te laten controleren. Bij Autoservice de Stollenberg hoef je geen afspraak te maken voor een gratis aircocheck. Rijd gerust bij ons langs.

Prijzen