APK keuring

Laat de auto APK keuren door Autoservice de Stollenberg. Gemakkelijk, snel en door een erkend monteur.

Verhoog de veiligheid met een jaarlijkse APK-keuring

De APK-keuring is sinds 1985 verplicht ingevoerd. Al vanaf dat moment is de veiligheid op zowel de Nederlandse als Europese wegen snel vooruit gegaan. Verhoog daarom ook uw veiligheid en die van uw medepassagiers door de auto jaarlijks APK te laten keuren. Autoservice de Stollenberg voert voor elk merk en type auto een APK-keuring uit.

Wat houdt de APK keuring in?

Tijdens een jaarlijkse APK-keuring worden de essentiële onderdelen van uw auto gecontroleerd. Deze keuring is ingevoerd om de veiligheid voor jezelf alle belangrijke onderdelen van de auto te laten controleren door een ervaren expert.

APK CHECK LINK https://ovi.rdw.nl/

Veel gestelde vragen

Kan ik wachten op de APK keuring bij Autoservice de Stollenberg?

Wil je heel graag wachten op de APK keuring van je auto? Dat is mogelijk, maar neem daarvoor even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Een APK keuring duurt ongeveer 45 minuten tot een uur (mits je auto niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW). Wanneer er reparaties uitgevoerd moeten worden om de auto goed te keuren, kan dit de wachttijd uiteraard verlengen.

Waarop wordt mijn auto tijdens de APK gekeurd?

Tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK) beoordeelt de keurmeester jouw auto op veiligheids- en milieuaspecten. De APK-keurmeester bekijkt ook of jouw auto op de juiste wijze is geregistreerd.

Verkeersveiligheid

De keurmeester beoordeelt jouw remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu

Auto’s toegelaten vanaf 1 januari 2006 
Voor benzine-, diesel- of (elektrische) hybride auto’s, die vanaf 1 januari 2006 zijn toegelaten, is het uitlezen van het EOBD-systeem verplicht. Afhankelijk van de uitslag van de EOBD-meting kan een vervolgmeting (roetmeting of viergasmeting) nodig zijn.

Auto’s toegelaten voor 1 januari 2006 en LPG-auto’s 
Bij auto’s die voor 1 januari 2006 werden toegelaten en alle LPG-auto’s, dient een roetmeting (bij dieselauto’s) of viergasmeting (bij auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator) te worden uitgevoerd.

Met deze metingen wordt gecontroleerd of de uitstoot van uitlaatgassen binnen de daarvoor wettelijk gestelde percentages blijft.

Vanaf wanneer mag ik mijn auto APK laten keuren?

De auto dient voor de vervaldatum van de APK goedgekeurd te zijn. Het is mogelijk om je voertuig tot 2 maanden voor de APK-vervaldatum te laten keuren. De datum van de eerstvolgende keuring wordt dan bepaald op basis van de oude vervaldatum (afhankelijk van de vereiste keuringsfrequentie is dit 1 of 2 jaar later). Laat je jouw auto meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt jouw voertuig een nieuwe vervaldatum.

Een voorbeeld

Jouw APK verloopt op 1 mei 2013. Je laat jouw auto op 23 maart 2013 keuren. De nieuwe APK is (in geval van verplichte jaarlijkse keuring) geldig tot 1 mei 2014. Wanneer je al op 1 januari 2013 besluit te laten keuren, zal de nieuwe APK-vervaldatum 1 januari 2014 zijn.

Wanneer de vervaldatum is verlopen en de auto is afgekeurd, ben je wettelijk gezien in overtreding en kan er een boete worden gegeven. Je dient in dit geval zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met een keuringsinstantie.

Prijzen